Kaymakam Vekili Akın’dan aşı seferberliği!

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Siverek Kaymakam Vekili Mustafa Akın, aşılama hakkında idarecilerle bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu.

Kaymakam Vekili Akın’dan aşı seferberliği!

Siverek Kaymakam Vekili Mustafa Akın Siverek Mehmetçik ilkokulunun konferans salonunda merkez ve kırsalda görev yapan idarecilerle bir araya geldi.

Konferansta aşılama oranının düşük olduğuna ve koronavirüs vakalarının birden yükselmesine değinerek aşının toplum sağlığı açısından önemine de değindi.

Siverek Mehmetçik ilkokulunun konferans salonunda; kaymakam Vekili Mustafa Akın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Güzen ile idarecilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Vekili Mustafa Akın, başta aşı çalışmaları olmak üzere bazı konuların istişare edileceğini belirterek, toplantıya iştiraklerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Koronavirüs salgınından tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye ve Şanlıurfa Siverek’te de ciddi yaralar aldığına işaret eden Kaymakam Vekili Akın , Şanlıurfa’da salgın nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Konferansta bulunan idareciler aşılama hakkında Kaymakam Vekili Mustafa Akına ve ilçe sağlık müdürü Dr. Osman Güzen’e sorular yöneltti.

Siverek’te ki aşılama oranını yükseltmek için okul idarecileri ile bir araya gelen Mustafa Akın açıklamada bulundu;

Vali Akın “Türkiye’nin gündeminde aşılama var. Yaklaşık iki yıldan beridir bu süreci yaşıyoruz. Geçen sene yaşadığımız süreci tekrardan yaşıyoruz. Yalancı bahar yaşamaya devam ediyoruz. Vaka sayıları minimum seviyeye inmişti ve o yönde ilerliyordu fakat birden vakalar artmaya başladı. Halkımız başta aşı yok deyip aşı geldikten sonra istediğimiz seviyeye ulaşılmadı. Aramızda aşı olmayanlar 3/1 olmayan personelimiz var. Öncelikle şunu söyleyeyim bende sizin gibi düşünüyordum aşımı olamamıştım fakat dün ilk doz aşımı oldum. Aşı olduktan sonra kendimi daha güvende hissediyorum. Basından da duyduğunuz gibi son bir ayda vakalar Siverek’te 15 kat arttı. Bunun yanında hastane yatışlarında da 5 kat artışımız var. Son 3 aydır vefatımız yoktu bu günlerde Covid19’dan ilk vefatımız gerçekleşti. Yalancı bahara aldanmamak lazım geçen sene Eylül ayında okulların açılmasını beklerken maalesef işler birden değişti. Eğer aşımızı olmazsak geçen sene ki gibi olmasından korkuyoruz. Siverek’te aşılama oranımız yüzde 30 toplumsal bağışıklık kazanmak için maalesef bu oran yeterli değil. Bunu daha yukarılara çekmemiz gerekiyor. Eylül ayında öğrencilerinizle buluşmamızın bilimsel tek metodu aşı olmak. Ancak bazı söylentiler vatandaşlarımızın arasında dolaşmakta ve kafalarında soru işaretleri bulunmaktadır. Bizim görevimiz o soru işaretlerini kaldırmak ve bütün gayretimizle aşı oranını yükseltip Eylül ayında okullarımızı açmaktır” İfadelerini kullandı.

Konferansa Şanlıurfa Vali Yardımcısı ve Siverek Kaymakam Vekili Mustafa Akın, Siverek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Osman Güzen ve birçok sayıda idareciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER