Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

İki kişinin öldüğü üç kişinin yaralandığı kan davası barışla sonuçlandı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı
    Siverek'te yaşayan iki aile arasında ki husumetten dolayı 30 Ağustos 2005 tarihinde Siverek Çermik arasında minibüsünde taşımacılığı yapan Yılmaz Çiçeklidağ yönetiminde ki yolcu minibüsün silahla taraması sonucu olayda Fatih Güler ile Zekiye Çakmak yaşamını yitirmiş Sinan Kahraman, Yıldız Yürek, Şükran Sarı isimli şahıslar yaralanmıştı olaydan sonra Çiçeklidağ ile Yıldız aileleri arasında kan davası başlamıştı

     Taraflar arasında arabuluculuk yapan bölgenin en güçlü aşiretlerinden biri Olan Bucak aşiret reisi Ahmet Ersin Bucak taraflar arasında anlaşma sağladı.
Siverek ilçesine bağlı Kalınağaç köyünde düzenlenen barış yemeğine Çiçeklidağ ailesi ile Yıldız aileleri Ahmet Ersin Bucak rafından yana yana getirilerek el sıkıştırılıp barış sağlandıktan sonra barış töreni için hazırlanan yemeği birlikte yiyerek el sıkıştırdılar.
      Düzenlenen barış yemeğine çevrede bulunan diğer aşiret üyeleriyle birlikte yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeğinde dualar okunup bir daha böylesi acı olaylar yaşanmaması için birlikte dua edildi.
      Bucak yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "İki ailenin büyük özveri gösterdiği barış sürecinde kendilerine teşekkür ederim. Bu barışın bölgede ki diğer husumetli ailelere örnek olup hayırlı uğurlu olmasın diliyorum, barışın toplumu pekiştirir birlik ve beraberliğimizi sağlar Allahtan dileğimiz bir daha böyle olayların olmamasını yaşanmamasıdır" dedi. 

      Çiçeklidağ ailesi adına konuşma yapan aile reisi İnşaat Mühendisi Yasin Çiçeklidağ yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Geçmişte yaşanan bu olayı hiç birimizin tasvip etmediğini günümüz şartlarında her zaman sağduyunun hâkim olması gerektiğine inandığımız yaşamda barışa vesile olan başta Ahmet Ersin Bucak ile bu olayımızı barışla noktalamaya vesile olan tüm yandaşlara aile büyüklerine şükranlarımı iletip teşekkürlerimi sunuyorum. Allah bir daha böyle bir acı vermesin her iki ailenin fertlerine kardeşlik çerçevesinde dostane bir yaşam diliyorum" dedi. 

      Yıldız ailesi adına açıklamada bulunan aile reisi Hıdır Yıldız "Geçmişte olan bu davamızı barışla noktalandığı için başta Ahmet Ersin Bucak ve onun yanında barış için çaba gösteren Aşiretin önde gelen aile fertlerine sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum, gelinen bu noktada bizim bu barışa katkı sağlayan Siverek ileri gelenlerine ne kadar dua etsek azdır ateşin üstüne suyla gitmek lazım olayların da barışla noktalanması güzel bir olay Allah bir daha bizlere böyle acı olaylar yaşatmasın" 

    Tafralar barış yemeğinin ardından öpüşerek barışa ev sahipliği yapan Kalınağaç köyünden ayrıldılar.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER