KARACADAĞ'DA KÖYLÜLERİN BOZUK YOL İSYANI

Siverek ilçesine bağlı Karadağ bölgesinde bulunan ve bir çok köye ulaşım sağlayan eğriçay köyü grup yolunun düzgün yapılmadığını iddia eden köylüler yolda toplanarak açıklama yaptı

KARACADAĞ'DA  KÖYLÜLERİN BOZUK YOL İSYANI

Haber Merkezi

 

      Siverek ilçesine bağlı Karadağ bölgesinde bulunan ve bir çok köye ulaşım sağlayan eğriçay köyü grup yolunun düzgün yapılmadığını iddia eden köylüler yolda toplanarak açıklama yaptı.

      Eğriçey, böğürtlen,köktepe, illeri, ekili, kamışlı, kıyıcık, doğukent eskihan, güzelpınar ve Kavaklıdere köylerinin grup yolu olan Karadağ Eğriçay yolunda bir ay önce yapılan asfalt çalışmasının hemen bozulduğunu ve çukurların oluştuğuna dikkat çeken köylüler,  kış aylarında yine yol sorunun yaşanacağını belirten köylüler basın açıklaması yaptı.

     Köylüler adına konuşan Eğriçay köyü muhtarı Seydo Alan şöyle dedi. ‘’ yolun bozuk olduğunu daha önce defalarca yetkililere bildirdik,  kimse yolu kontrol etmiyor, yol çalışmaları basit şekilde  yapılıyor, daha bir ay önce yapılan bu yolda şimdiden asfalt sökülmeye başlandı. Yollar köstebek yuvasına döndü. İki ay sonra yol tamamen harap olacak, daha öncede defalarca sayın Milletvekilimiz M. Kasım Gülpınar ile görüştük ve durumu izah ettik, İlgilenen olmadı. Kış ayında hastalarımızı greyderlerle köyden çıkarıyoruz, devletimizin parasına yazık, bu yatırımları kontrol eden kimse yok. Sayın vekillerimiz ilgilenmiyor.’’ Dedi.

    Köylüler toplu halde asfaltı sökülen yolu parmakları ile sökerek yapılan yolun hemen bozulduğunu gösterdi. Köylüler yıllardır yaşadıkları yol sorununu tekrar yaşamak istemediklerini belirterek, yapılan yolun sağlam yapılmasını istedi.

   Bozuk yolu gösteren köylüler su altında kalan asfaltta oluşan çukur ve hemen sökülen asfaltı göstererek seslerini duyurmaya çalıştı.

 

 www.siverekhaber.com

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER