Sakal-ı Şerif uzun bir aradan sonra ziyarete açıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sahurda ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar, camiye akın etti.

Sakal-ı Şerif uzun bir aradan sonra ziyarete açıldı

Koronavirüs nedeniyle 2 yıl ziyarete açılmayan Sakal-ı Şerif, Hürriyet Caddesi’ndeki tarihi Ulu Cami’de sahur vaktinde yeniden ziyarete açıldı.

Sandukasından çıkarılan 63 parça beze sarılı Sakal-ı Şerif, bir havlu içinde dua ve salavatlarla ziyaret alanına getirildi.

Cam fanusta bulunan Sakal-ı Şerif’i ziyaret etmek için gelen vatandaşlar kuyrukta sıralarını bekledi. Sakal-ı Şerif’in önünden sırayla geçen vatandaşlar, salavat getirip dua etti.

İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakal-ı Şerif’in mübarek gün ve gecelerde ziyarete açıldığını söyledi.

Sakal-ı Şerif’in Siverek ilçesine yolculuğunu anlatan Çiçek, “Mübarek Sakal-ı Şerif’in ilçeye gelene kadar her mola yerinde bir kurban kesildiği rivayet edilir. Sakal-ı Şerif’in bölgeye gönderilmesi bir nevi şehrin koruması olsun ve şehrimize bereketinden yağsın diye hediye edilmiş. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın himayesinde Ulu Cami bünyesinde muhafaza edilmektedir. Mübarek gün ve gecelerde halkımızın ziyaretine Peygamberimize muhabbetin bir nişanesi olarak ziyarete açıyoruz. Sakal-ı Şerif’i ziyaret ederken Hz. Peygamber’in manevi huzurundaymış gibi o hisle kemali edeple huzuruna gelmeleri selam vermeleri ve geçmeleri en makbul olanıdır. Öpmenin çok doğru olmadığı kanaatindeyiz ki öptüğümüzde sadece camı öpmüş oluyoruz. Rabbim şefaatine nail eylesin.” dedi.

Çiçek, Sakal-ı Şerif’in Pazartesi günü erkeklerin, Salı günü de 08.00 ile 16.00 saatleri arasında kadınların ziyaretine açık olacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER