Siverek'te Cumhuriyetin 90.Yılı Anısına Bisiklet Turu Düzenlendi

Siverek ilçe Kaymakamlığı ile Karcadağ kalkınama ajansı tarafından Siverek ilçesinde Cumhuriyetin 90.yılı anısına bisiklet turu düzenlendi.

Siverek'te Cumhuriyetin 90.Yılı Anısına Bisiklet Turu Düzenlendi
Siverek ilçe Kaymakamlığı ile Karcadağ kalkınama ajansı tarafından Siverek ilçesinde Cumhuriyetin 90.yılı anısına bisiklet turu düzenlendi.
     Dört gün sürecek etkinliklerin ilk gününde aralarında Türk milli bisikletçiler ile Alman Bisiklet Federasyon Başkanı Toni Kirch ve eşi Maret'inde katıldığı toplam 18 bisiklet sürücüsü sabah saatlerinde ilçe merkezine 40 Km uzaklıkta bulunan gedik köyüne hareket ettiler.
 
     Bisikletçiler yolda köylülerin ve öğrencilerin ilgileri ile karşılandı.
Bisikletçiler 40.km yol kat ederek geldikleri Gedik köyünde kendilerini Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar karşıladı. Hazırlanan kıl çadırda yapılan törende Almanya'nın Werneck Şehir flamasını Toni Kirch, Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'a takdim etti. Gülpınar gelen konuklara el işlemeli heybe hediye etti.
     Cumhuriyet'in 90 yılı etkinliği kapsamında düzenlen törene katılan Alman Bisiklet Federasyon Başkanı Toni Kirch ile diğer konuklar böyle bir etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtiler.
     Konukları köyde karşılayıp ağırlayan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'nın ve ilçemizin tanıtılması önemlidir. Özelde Siverek daha özele inersek Karacadağ bölgesinin tanıtılması önemli, bu etkinliğin Gedik Köyüne kadar gelmesi beni mutlu etti. Programı örendiğim diğer programlarımı iptal edip bu programa katıldım. Almanya'dan gelen konuklarımız Ülkelerine gittiklerinde bölgemizi ülkemizi iyi anıp tanıtacaklarına inanıyorum"
     Köyde katılımcılara öğlen yemeği verildi. 40 Km. bisikletiyle gelen sporcular dönüşte araçlarla geldiler.
      Yarın Cumhuriyet Alanında yapılacak törenlerin ardından bir gurup bisikletçi Türk Bayrağını alıp Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e takdim etmek üzere yola çıkacağı belirtildi.


Haber: Mehmet Sezgin
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER