Siverek'te Cumhuriyetinin 90.Yılı Kutlamaları

Siverek ilçesinde yapılan törenlerde sabah saatlerinde İlçe Halk Kütüphanesinde İlçe kaymakamı Hamza Erkal, askeri ve sivil erkanın bayram tebriklerini kabul etti.

Siverek'te Cumhuriyetinin 90.Yılı Kutlamaları
Bu yıl 90.ncı yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Yurtta, dış temsilciliklerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde törenlerle kutlanıyor.

     Siverek ilçesinde yapılan törenlerde sabah saatlerinde İlçe Halk Kütüphanesinde İlçe kaymakamı Hamza Erkal, askeri ve sivil erkanın bayram tebriklerini kabul etti. Törene 107.ncı topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Numan Yediyıldız, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak daire amirleri askeri ekran ile gaziler katıldı.

     Kütüphanede ki bayramlaşmanın ardından Cumhuriyet alanında törenlere geçildi. Okulların hazır bulunduğu tören alanında Kaymakam Erkal, 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Numan Yediyıldız, belediye Başkanı Ali Murat Bucak halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Günün anlam ve önemini belirten İlçe Kaymakamı Erkal yaptığı konuşmada şunları kaydetti. "Cumhuriyetimizin 90.yılı hepimize kutlu olsun.Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet öncesi hasta millet konumundaydı, Çanakkale'de 250 bin evladını şehit vermiş Türkiye Cumhuriyeti yok edilmek istenen bir toplumun ve topraklarının dört bir tarafı işkal edilmiş olmasına rağmen yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesini veren bir milleti, bu millet kendi bağrından çıkardığı kahramanlarla bağımsızlık mücadelesin vermiş 29 Ekim 1923 Cumhuriyeti ilan etmiş ve Türkiye cumhuriyetini kurmuştur" dedi.

     İlçe Kaymakamının konuşmasının ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı.
    Siverek'te Cumhuriyetin kuruluşunun anısına düzenlenen bisiklet turu ekibinden iki kişi bayram alanında akrobatik gösteriler yaptı. Öğrencilerin geçiş töreninin ardından Cumhuriyet töreni etkinliği sona erdi.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER