Kütüphanede Yer Sıkıntısı

Kütüphanede Yer Sıkıntısı...

Kütüphanede Yer Sıkıntısı

     ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde Kızılay işmerkezinin yanındaki binada hizmet veren ilçe halk kütüphanesinde yer sıkıntısıyaşanıyor. Çalışmak ve kitap okumak için yer bulamayan öğrencilerin çoğukütüphanede işlerini görmeden geri gitmek zorunda kalıyor.  2 katlı binada hizmet veren ilçe kütüphanesi1962 yılından bu yana geçici binalarda hizmet vermekte. İlçede yeni binanınyapılmas için kütüphane müdürlüğü ve ilçe kaymakamı Hamza Erkal'ın girişimlerisonrası bakanlık ve kaymakamlık arasında protokol hazırlandığı belirtildi.


     Hazırlanan protokol sonrası ilçebelediyesi tarafından imar değişikliğinin yapılması beklenmektedir. 3 aydırimza altına alınan protokol Siverek belediyesinin kütüphane yapılacak olan arsaiçin imar değişikliğini beklemektedir.


    İmar değişikliği gerçekleştiği taktirdeyeni bina için çalışmaların hemen başlanacağı belirtildi.


        Çalışmaların başlaması için ilçe belediyesininbürokrasinin işlenmesini bekleyen öğrenciler şöyle dedi. Çoğu zaman kütüphanedeoturacak yer bulamıyoruz, salonlarda aşırı yoğunluk yaşanıyor ve ilkokulöğrencileri için hazırlanan salonda yetişkin grubu oturmak zorunda kalıyor.Sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz dediler.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER