Siverek'te İnsan Hakları Bilinci Gelişiyor

İnsan Hakları Ve Aile İçi Şiddetle İlgili On Bin El İlanı Dağıtıldı

Siverek'te İnsan Hakları Bilinci Gelişiyor
Siverek'te yaklaşık 8 yıldan beridir kurulu bulunan son yıllarda aktif hale getirilen "İnsan Hakları Kurulu" ilçede insan haklarına yönelik bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verdi.

     İlçedeki, Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri belediye ve il genel meclis üyeleri ve gazetecilerinde üye olduğu ilçe insan hakları kurulu, Siverek'te insan hak ve hürriyetlerinin ihlalini en alt düzeye düşürmek ve aile içi şiddet olaylarının önüne geçmek için kurul tarafından iki konuyla ilgili yaklaşık on bin el ilanı dağıtıldı.
    Kaymakamlık yazı işleri müdürü ve aynı zamanda ilçe insan hakları kurulu üyesi bulunan Mustafa Karadağlı "10 Aralık Dünya İnsan Hakları" günü nedeniyle Siverek'te bir dizi çalışma yapacaklarını ve özellikle aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddete konularında seminerler verileceğini belirtti. Karadağlı şunları kaydetti.  "İlçemiz Kanlıkuyu, Hürriyet Caddesi, Devlet Hastanesi, Hayvan Pazarı, Kaymakamlık binası önüne dilek ve şikâyet kutularına astırarak insan hakları ihlali konularında şikayeti bulunan vatandaşlar şikayetlerini ve dileklerini bu kutular aracılığıyla kurula bildirebilecekler" dedi.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER