4 Günlük Cumhuriyet Bisiklet Turu Siverek'te Yapılacak

27 Ekim - 1 Kasım 2013 uluslararası cumhuriyet bisiklet turu Siverek'te düzenlenecek....

4 Günlük Cumhuriyet Bisiklet Turu Siverek'te Yapılacak
Siverek ilçe Kaymakamlığı ile Karcadağ kalkınma ajansı tarafından Siverek ilçesinde ilk kez Cumhuriyet bisiklet turu düzenleneceği belirtildi.
İlçe Kaymakamlığından basın merkezlerine İlçe kaymakamı Hamza Erkal imzasıyla gönderilen basın açıklamasında dört gün sürecek bisiklet turuyla ilgili şu bilgilere yer verildi.
      "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü ilk gün ki heyecanı ile kutlamaktayız. Geçtiğimiz yıl yine bu tarihlerde tarafımca 6 Siverekli gencimizin Türk Bayrağımızı teslim alarak 95 km bisiklet ile yol kat edip Şanlıurfa Valimiz Celalettin GÜVENÇ'e teslim etmişlerdir. Bu yıl ise bir önceki yıla artılar koyarak Bayrak sürüşümüzü yurt dışından gelen 7 misafirimiz ( Alman bisiklet federasyonu başkanı ve eşi, spor kulübü antrenörü ve eşi, iş adamı ve bir Alman basın mensubu) yurdumuzun dört bir tarafından gelen 10 sporcu (Balkan ve Türkiye Şampiyonları gençlerimiz ) ve Siverekli 8 sporcumuz ile yapmak mutluluk vericidir.

     Aynı zamanda bu organizasyon ile Şanlıurfa Balıklıgöl, Şanlıurfa Kalesi, Göbekli Tepe gibi tarihi yerlerimizin Siverek ilçemiz sınırlarında olan Karacadağ, Gedik Köyü ve Fırat kenarında doğal güzellikler içerisindeki Baki Köyünün bisiklet turları ile Ulusal ve Uluslararası tanıtılması arzu edilmektedir. Bu bağlamda bu tarz organizasyonlar ile Şanlıurfa ve Siverekli misafirperver halkımızın tanınması halkların hatta ulusların kardeşliğine imza atması temennilerim ile, İlçemize gelen tüm misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunarım" denildi.
Basın merkezilerine gönderilen turla ilgili program ise şöyle: 



Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER