Başbakan Davutoğlu'nu Düğününe Davet Etti

Başbakan Davutoğlu'nu Düğününe Davet Etti

Başbakan Davutoğlu'nu Düğününe Davet Etti
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bağlı yoğunca mahallesinde ikamet eden Ramazan Toy PKK'ya katılmıştı. 29 yaşındaki Ramazan Toy'un annesi Güleser Toy Diyarbakır'da annelerin yaptığı eyleme katıldı ve oğlunun dönmesini istedi. 2014 ocak ayında örgüte katılan ardından Kobani'ye geçen Toy YPG saflarında savaştı. Oğlunun dönmesini isteyen anne Güleser Toy, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yaptığı toplantıya da katıldı.


      Ramazan Toy örgüte katıldıktan sonra 7 ay sonra Kobani'de girdiği bir çatışma sırasında yaralanınca tedavi için Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne getirildi.
        Yetkililere haber verilmesinden sonra Ramazan Toy ailesine kavuşarak ilçeye 15 km uzaklıktaki yoğunca mahallesinde yaşayan ailesinin evinde yaşamaya başladı. Teyzesinin kızı Cemile Kürkçü ile 29 Martta evlenecek olan Toy, başbakanı Düğününe davet etmişti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılmayı arzu ediyorum demesinin ardından ailede heyecan başladı.


       Yoğunca mahallesinde ikamet eden aile aileyi ziyarete gelen ilçe başkanı İlhan Çelik'e başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milletvekili M.Kasım Gülpınar'ın düğün davetiyelerini verdi. Oğullarının eve dönmesi ve evlenmesine sevindiğini belirten Baba Abdurrahman Toy, ülkemizdeki yaşanan barış sürecinin hızlı bir şekilde sürmesini istiyorum ne dağda nede ceza evlerinde kimse kalmasın istiyorum başbakanımız düğünümüze davet ettik, gelirse bizleri çok mutlu eden oğluma kavuştum ve düğününe kısa bir süre kaldı, yetkililerden yardım talep ediyorum dedi.


       Anne Gülaser Toy, Kürtçe yaptığı açıklamada şöyle dedi. Oğluma kavuştum dilerim ki tüm anneler çocuklarına kavuşur, oğlumu evlendiriyorum çok mutluyum elbette ama diğer annelerin çocukları dağda olduğu sürece bu mutluluğu tam yaşayamıyorum'' dedi.


         Ak parti ilçe başkanı İlhan Çelik ise yaptığı açıklamada şöyle dedi. " aile ile sürekli irtibat halindeyiz görüşmelerimiz ve ziyaretlerimiz oluyor, bugünde evlerine misafir olduk başkanımız ve milletvekilimizin düğün davetiyelerini bana verdiler, çok önemli bir gün yaşıyoruz, ramazan kardeşimiz 19 Mart'ta evleniyor olmasına sevindik, toplumla bütünleşme noktasında bir aile kurma çalışmaları gösteriyor ki psikolojik açıdan da normale dönmüştür, bugün davetiyelerini ilettiler bende başbakanımıza göndereceğim, Türkiye ve çözüm süreci açısından önemli bir gelişme çözüm sürecinin meyvelerini alıyor olmamız mutluluk verici. Ramazan kardeşimizin ailesine dönmesi sürecinde milletvekilimizi Kasım Gülpınar'ın çabaları oldu bu vesile ile herkese teşekkür ediyorum'' dedi.



Haber: Mehmet Sezgin
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER