Eski Okulu Tasarım Atölyesine Çevirdiler

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Yücelen Ortaokulunda eski harabe okul binası öğretmenler tarafından onarılarak Teknoloji Tasarım Atölyesi haline getirildi.

Eski Okulu Tasarım Atölyesine Çevirdiler
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Yücelen Ortaokulunda eski harabe okul binası öğretmenler tarafından onarılarak Teknoloji Tasarım Atölyesi haline getirildi.


       Siverek'ten 10 km uzakta bulunan Yücelen Mahallesinde görevli bulunan Yücelen Ortaokulu Öğretmenleri kullanılmayan eski okul binasını kendileri onararak teknoloji sınıfı yaptılar. İlk sergisini gerçekleştiren Teknoloji ve Tasarım Atölyesinin sergisine İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ferit Karaoğlu, Öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.


        Atölye'de sergilenen icatları gezen Ferit Karaoğlu icatlar hakkında öğrencilerden ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Merve Akbulut'tan bilgi alan Karaoğlu ''kısıtlı imkânlarla burada sergilenen icatlara bakıyorum da imkan verildiğinde gençlerimizin neler yapabileceğini görüyoruz, ben emeği geçen idareci ve öğretmen arkadaşları tebrik ediyorum'' dedi.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Merve Akbulut yaptığı açıklamada ''atölye fikri ilk ortaya çıktığı zaman Okul Müdürümüz Cuma Lale'ye ilettiğimizde kendisi de fikrimize sıcak bakarak desteklerini esirgemedi ve öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerle birlikte okulumuzu onararak teknoloji ve tasarım atölyesine dönüştürdük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.


Yücelen Ortaokulu Müdür Vekili Cuma Lale ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti. '' Bugün burada sergimizin açılmasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eski bir okul binasını, tasarım atölyesine dönüştürerek çocuklarımızın hayal gücünü güçlendirmek ve yeni bir şeyler keşfetme tutkusunu aşılamak amacı ile böyle bir çalışma başlattık. Bugünde ilk sergimizi açtık herkese teşekkür ediyorum'' dedi.




Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER