Çuvala Koyun, Göle Atın Gitsin

Çuvala Koyun, Göle Atın Gitsin...

 Çuvala Koyun, Göle Atın Gitsin

Şanlıurfa'nın Siverekİlçesi'nde, erkeklerle telefonla konuştuğu için ailesinden şiddet gören gençkız, yeniden telefonu bulununca evden kaçarak polise sığındı. Anne, amca vekardeşinin kendisini daha önce döverek ve köye göndererek cezalandırdığını, yenidenşiddet göreceği veya öldürüleceği korkusuyla evden kaçan K.N. devlet korumasınaalındı.

 

Kale Mahallesi'nde oturan 18yaşındaki K.N., dün akşam saatlerinde polis merkezine başvurdu ve ailesindenşiddet gördüğünü ve öldürülmekten korktuğunu söyleyerek yardım istedi.Babasının 2 yıl önce öldüğünü ve yalnız kaldığı dönemde sosyal medyadan tanıştığıbir erkekle telefonla sohbet etmeye başladığını ifade eden K.N., polise verdiğiifadede şunları söyledi:

 

ÇUVALA KOYUN, GÖLE ATINGİTSİN

 

"Bu yılın ilk günlerindetelefonla konuştuğumu ailem öğrendi. Annem, amcam ve erkek kardeşim beni birodaya kapatarak dövdü ve telefonu aldı. Annem; 'bunu bir çuvala koyun ve göleatın gitsin' dedi. Amcam ise yaşı 18'den küçük olan kardeşime 'bunu öldür, giriçeride yat' dedi. Bu olaylardan sonra beni ismini bilmediğim bir köyegötürdüler ve geçen haftaya kadar oradaki akrabalarımızın yanında zorlatuttular. Geçen hafta yeniden Siverek'teki eve getirdiler. Burada birarkadaşım aracılığıyla telefon aldım ve kardeşim beni konuşurken yakaladı. Beniyeniden dövmeleri, hatta öldürmelerinden korkunca evden kaçarak buraya geldim.Yeniden eve dönmek istemiyorum."

 

Alınan ifade sonrası polisinbilgilendirdiği Cumhuriyet Savcısı, şiddet görme ve öldürülme korkusu yaşayanK.N.'nin koruma altına alınmasına karar verdi ve genç kız Aile ve SosyalPolitikalar İl Müdürlüğü'ne ait bir kuruma yerleştirildi. Genç kızın annesiG.N., amcası A.N. ve kardeşi R.N.'nin ise ifadesinin alınarak haklarında'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet'suçundan yasal işlem başlatılacağı bildirildi.


Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER